Online shoppen, i love it!

In de mode, daar zijn de eerste indrukken en de directe reacties aan de orde van de dag. Ondanks dat het moeilijk is om voor jezelf de juiste kleding te vinden, weet je bij anderen altijd direct of die kleding goed staat, of dat dat juist een grote wanvertoning is. Zie je het voor je: Je bent een nieuwe broek aan het passen in de winkel en de verkoopster staat naast je en zegt ‘Sorry maar uw kont, tja die is gewoon echt té groot voor zo’n broek. Hoe haaaalt u het eigenlijk in uw hoofd dit model überhaupt te passen?’  Dát is direct, dat moet gewaardeerd worden! Ik kan dat echter niet waarderen.

Zet mij niet in een winkel want voor je het weet lijk ik op bovenstaande verkoopster.. Ik ben direct, en dat weet ik. Was ik maar eens direct én tactvol tegelijk. Gewoon direct weten wat je moet zeggen en dan ook nog het lef hebben dat dan ook te doen, heerlijk lijkt me dat. Ik denk graag goed na over wat ik ga zeggen, en wat de mogelijke consequenties daarvan zouden kunnen zijn. Weet je eindelijk de perfecte reactie op een bijzondere situatie, dan is het moment negen van de 10 keer al weer voorbij. Met schrijven ken ik dat probleem niet. Niemand hoeft mijn halffabricaten te zien immers.. Waar je allergisch voor bent bij een ander, is vaak teveel gedrag van waar je zelf behoefte aan hebt, las ik hier kortgeleden..

Ondanks dat ik heus niet lelijk ben, is mijn lichaam niet te vergelijken met dat van een supermodel. En daar heb ik vrede mee. Waar ik echter geen vrede mee heb, is dat mensen zich bemoeien met mijn uiterlijk. Ook niet als ik in de winkel sta om uit dat enorme assortiment een nieuwe broek te passen. Zou ik die ‘lompe’ kritiek op me afroepen omdat ik zelf in mijn spraak ook vrij direct ben? Ik weet het niet. Ik ben daarom gaan schrijven. Wat doen die mensen in hemelsnaam in een winkel? Wat ik wel weet is dat dat een van de redenen is waarom mijn leven zich voor een groot deel achter een computerscherm afspeelt. Op de computer schrijf ik mijn teksten, daar doe ik mijn research en ook kleding kopen kan makkelijk online. Je hebt meer keus, met slechts 1 klik zit je in een andere winkel en ook in de prijs kan het flink schelen. Online kopen is gewoon ideaal: Je koopt waarvan jij denkt dat goed is en de rest stuur je kosteloos terug, makkelijk toch?  Je krijgt er ook nog eens een prettige paskamer bij!

Mij hoor je dus niet klagen over online shoppen, sterker nog: Ik ben een echte fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>